péntek

"íme, a királyság az égben van", akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a
királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor
megismertettek , és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem
ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a
szegénység.
(Lk 17,20-21)


Az emberi testben élő lélek eredményes fejlődésének iránya és feltételei


Az emberi testben élő lélek számára földi élete során nem az a legfontosabb, hogy mindent megtudjon önmagáról és a körülötte és a benne élő világról és minden benne felmerülő vagy részére feltett kérdésre érdemben válaszoljon (ami persze lehetetlen a jelen állapotában, helyhez kötöttségében), hanem az, hogy alkalmassá tegye önmagát arra, hogy felfogja, megértse az Istentől folyamatosan felé áradó tanitásokat útmutatásokat és szeretetet és ezek által képessé váljon önmaga jóirányú megváltoztatására, az Isten felé való törekvésének, közeledésének sikeres megvalósítására és az általa használt lelki és fizikai környezetének (világának) lakhatóbbá tételére .



Lelki fejlődés

A lelki fejlődés megvalósítása lehetetlen a vallások változatlan tanaira, dogmáira épitetten, mert a vallások állandósítják követőikben a jellembeli, személyiségi hibákat. A lelki fejlődés csak és kizárólag az igaz Istennel való közvetlen, élő kapcsolatban valósítható meg, mert az igaz Isten felé nyitottá vált lélek képes fogadni az Istentől folyamatosan áradó szeretetet, tanitást és útmutatást.



Az Isten által kiáramoltatott (transzcendentálisan szült) lelkekkel, testvéreinkkel való kapcsolat rendezését segítő magatartás (mosolygás)

Az Isten által kiáramoltatott (transzcendentálisan szült) lelkekkel, testvéreinkkel való kapcsolat rendezését sokban segítheti, ha hagyjuk, hogy a Jó Isten rajtunk keresztül mosolyogjon embertársainkra. A mosolyunk legyen olyan természetes, mint amikor kedves régi emlékeink között kalandozunk gondolatban vagy olyan, mint amikor cseperedő kicsi gyermekünk első lépéseit figyeljük.



Az igaz szeretet törvénye

Aki érti az igaz szeretetet, amelyet az Isten igaz tanítványai gyakoroltak, azoknak már nem kell külön törvény a javak és az élet tiszteletére, védelmére, mert az igaz szeretet kizár minden alantas rontó szándékot, minden rossz tulajdonságból eredő galádságot.



Szabad gondolat és szabad akarat

Amíg van szabad gondolatod, addig van szabad akaratod is!




Se hitre, se vallásra nincs szükségünk

Az igaz Isten megismeréséhez és szeretetéhez se hitre, se vallásra nincs szükségünk. Vallásra csak a hívő lelkek vámszedőinek van szükségük!!!



Mi a legfontosabb lelki fejlődés során?

A lelki fejlődés során az a legfontosabb, hogy NE MÁSOKAT IGYEKEZZ MEGVÁLTOZTATNI, HANEM ÖNMAGADAT!!!



Minden élő testvére egymásnak

Lélek szerint, minden ÉLŐ testvére egymásnak!



Az Isten helyes szeretete

Az Isten helyes szeretete a jó cselekedetek kiterjesztése a világban.




Kinek fedi fel magát az Isten?

Az Isten csak annak felfedi magát, aki képes kiépiteni önmagában a jó tulajdonságokat és képes megszabadulni a rossz tulajdonságaitól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése