csütörtök

Jézus Krisztusnak ez az alapelve: “Tedd meg most, amiről tudod, hogy meg kell tenned, tedd meg gyorsan! Ha nem teszed, a kikerülhetetlen per elkezdődik, és neked meg kell fizetned az utolsó fillérig szenvedve, gyötrődve, nyomorultul.” Isten törvényeit nem lehet megváltoztatni, nincs kibúvó alóluk. Jézus tanítása pontosan miránk van szabva. Természetes dolog, ha utánanézek, hogy ellenségem megadja, ami jogos; de Jézus azt mondja itt, hogy rám nézve örökre és parancsolóan fontos, hogy én fizessem meg, amivel ellenségemnek tartozom. Urunk szemszögéből nézve nem számít, hogy becsaptak-e vagy sem. Ragaszkodom-e jogaimhoz, vagy megfizetem azt, amivel Jézus Krisztus szerint tartozom? Tedd meg gyorsan, állítsd oda magad az ítélőszék elé most! Erkölcsi és szellemi dolgokban meg kell ezt tenned azonnal; ha nem teszed, megindul a könyörtelen per. Isten elhatározta, hogy gyermekét olyan tisztává és fehérré teszi, mint a leesett hó, és amíg engedetlen vagy valahol tanításával szemben, a Szent Szellem nem hagyja abba ítélő munkáját. Ha igazunk bizonygatásához ragaszkodunk, ez majdnem mindig arra mutat, hogy valamelyik ponton engedetlenek vagyunk. Nem csoda, hogy a Szellem olyan hatalmasan ösztönöz arra, hogy maradjunk állandóan a világosságban. “Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, amíg az úton vagy vele.” Nem lakik-e harag a szívedben egyik-másik rokonod iránt? Valld meg gyorsan, gyorsan hozd rendbe Isten előtt, békülj ki azzal a valakivel – tedd meg most!

1 megjegyzés:

  1. Ezt Jézus Júdásnak mondja az árulása előtt, és utal is rá, mint a Pokol fiára.
    Ez nem tisztességre, Isten szentségére, hanem inkább a kegyelem önkényes megvonására utal.
    Biztos, hogy ezt mondta Jézus?
    Ha ezt mondta, biztos, hogy Isten akaratát közvetítette?
    Jézus mondásait évtizedekkel később írták le, amit a hithirdetési szempontok, a kérügma alaposan eltorzított - de már az alapállás is hazugság volt, a közeli világvége.
    Mintha annak elárulása, hogy az évezredekre van, értelmetlenné tenné az erkölcsöt - ami szintén oltári nagy hazugság!

    Kérek gondolataimra hiteles, érdemi, személyeskedéstől mentes választ!

    Nagyon nem szeretem a keresztények közt népszerű mindent jóra magyarázást, a jogos kérdések és ellenvélemények sátánozását, az életükkel elégedett keresztények érzéketlenségét az igazságtalanságok áldozatai felé!!

    VálaszTörlés